ОбУ "Христо Ботев"
Обединено училище в с. Семчиново, общ. Септември
Основно меню

Участие в Общински пленер

На 5 юни се проведе ежегодният Общински детски пленер на тема „Земята – наш дом“ в двора на ЦПЛР-Детски комплекс, гр. Септември по повод Световния ден на околната среда.

Целта на пленера е да стимулира творческата енергия на децата за създаване на произведения в областта на изобразителното изкуство и да съдейства за формиране на гражданско поведение и чувство на отговорност за опазване на околната среда, да засили интереса на учениците към проблемите на екологията.

В мероприятието участваха над 30 ученици на възраст от 8 до 18 години от СУ „Христо Ботев“, гр. Септември, ОУ „Хр. Ботев“, с. Семчиново, ОУ „Никола Вапцаров“, с. Варвара и клуб „Изобразително изкуство“ при ЦПЛР-ДК гр. Септември.

В продължение на близо два часа под сянката на разлистилите се липи децата рисуваха върху кадастрон с избрани от тях техника и средства – акварел, темперни бои, пастели, цветни моливи и др. по тематиката на конкурса.

Гост на пленера беше г-жа Васка Рачева – кмет на Община Септември, която връчи грамотите на участниците. Накрая представителите на всички училища написаха своите послания за опазване на природата, които полетяха с разноцветни балони в синьото небе.